Kristallkorna

Jag älskar kristallkronor! De är så himlans fina och vackra att titta på. Dessutom ser rummet de hänger i genast lite lyxigare ut. För någon vecka sedan budade vi hem denna fina på auktion. Vi har länge letat efter den perfekta kronan att ha i sovrummet vilket har varit rätt svårt då vi inte har superhögt i tak. De flesta kristallkronor behöver ju just det, takhöjd. Vilket ibland kan vara lite synd. Men efter mycket letande hittade vi som sagt till slut denna och gud vad bra det blev!
 
 
 
 

Nya mattan

Vi råkade spontanköpa en matta igår.. Egentligen skulle vi bara in på Mio och köpa ett presetkort men sen hittade vi denna superfina mattan och var tvugna att köpa den. Vi har kikat lite på liknande mattor innan men har inte riktigt hittat någon som käns helt rätt. Den har en perfekt nästan vinröd färg vilket jag gillar, inte julröd som vissa orientaliska mattor kan ha en tidens att vara. 
Nu ska vi bara byta ut det gamla slitna soffbordet och taklampan och sen kommer vardagsrummet vara perfekt!  
 
 

Köttfärsfylda pumpor

Enda sedan jag var liten har vi gjort dessa pumpor vid halloween så självklart måste traditionen fortsätta. De tar tyvärr en liten stund att göra men jag kan lova det det är värt tiden när man väl tår äta dem! Detta receptet ger 10st pumpor. 
 
Recept
Deg
1/2 paket Jäst
25g magarin 
2 1/2dl mjölk
1tsk socker 
1/2tsk salt 
6-7dl vetemjöl
Fyllning
1gul lök
400g köttfärs
1msk smör
1påse tacokryddmix
1dl crème fraiche
10skivor rökt skinka
Extra
1 ägg
soja
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Värm upp till 37°C. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av vätskan och de torra ingridienserna. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Knåda degen och låt jäsa under duk i ca 40min. 
 
Undertiden som degen jäser stek färsen med finhackad lök i en stekpanna.
Blanda i tacomixen och rör ner crème fraichen. 
Låt puttra till nästan all vätska är borta. Låt svalna.
 
Dela upp degen i tio lika stora delar.
Kavla ut varje deg bit så den har ca 15cm i diameter.
Lägg en skinka på varje rundel och fördela färsen.
Dra sedan upp kanterna och nyp ihop dem.
Pensla med vispat ägg och grädda i ugen på 225°C
Ta ut pumporna när de fått fin färg.
Låt svalna lite och måla sedan på ansikte med soja.
Servera med sallad. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0