Midsommar

Vaknade i morse och kände mig utvilad och full av energi vilket var så skönt! Tror att det beror på den svala natten vi hade vilket betyder ett svalt och skönt sovrum som man sover så gott i. Igår var det midsommar som firades med tre vänner.
Jag och Jesper stod för det mesta av maten medans våra kompisar fick ta med sig en sillburk var för att alla skulle få det de ville ha. Vi satt i uterummet och jag och min vän gjorde en superfin dukning med bommulsservetter som jag såklart glömde att fotografera. 
En annan sak som jag glömde fotografera var min midsommar karns, glömmer att föreviga den varje år. Här är den i alla fall lite trött och hängig dagen efter. Prästkragar, daggkåpa och något okänt grönt hade jag i den. Gillar när de är tunna men yviga. 
Eftersom jag vaknade med massa energi bestämde jag mig för att börja skrapa mina gamla fönster som jag har samlat på mig. Tanken är att jag ska hinna skrapa,måla och fixa de rutor som är trasiga i år så Jesper kan hjälpa mig att bygga ett växthus till våren. 
Fyra fönster hann jag skrapa innan jag tröttnade vilket faktiskt är mer än vad jag hade hoppats på, att skrapa fönster är så tråkigt... 
Till fika åt vi resterna av gårdagens jordgubbar och självklart måste hönorna också få smaka Specielt efter den traumatiska upplevelsen när min brors hund jagade och attakerade en utav hönorna. Som tur var blev hon inte skadad utan mest chockad tror jag. 

Kycklingar på G?

Idag har det gått 7 dagar sedan vår ena hörna Silvia la sig för att ruva. Är så spänd och hoppas verkligen att det kan bli några kycklingar. Var inte riktigt planerat att vi ville att hon skulle börja ruva så är ju noll förberedd på detta. Så därför är det några saker som redan har "gått fel". För det första ruvar hon inte i ett av rederna utan har fått för sig att hon ska ruva i torv badet. För det andra ruvar hon på för många ägg vilket gör att det alltid ligger något utanför. Har läst nu i efterhand att man kan sätta kryss på äggen för att ha koll på att hon rullar de odentligt och ha koll så hon inte lägger dit nya ägg. Hoppas inte att dessa sakerna medför allt för stora komplikationer som det är så att hon lyckas kläcka fram några kycklingar. 
 
 

RSS 2.0