Årets bästa Loppisfynd!

Jag vet att bara halva året gått men redan nu vet jag att detta är årets bästa loppisfynd! Hittade dessa två gamla skolplancher på en loppis för två veckor sedan för endast 300kr st! Blev överlycklig när jag såg dem och sprang fram för att vara först med att få dem. Har kollat på skolplancher tidigare på en auktion jag brukar gå på men så här fina brukar gå för rätt mycket så har aldrig riktigt fått tummen ur och budat på några. Dessutom brukar de säljas tillsammans med någon med inte lika fint motiv. Nu hänger de i alla fall i sovrummet på varsin spik mitt emot sängen och jag hade inte kunnat vara mer glad!
 
 
 
 

Blåbär

Som resten av halva Sverige gjort den senaste tiden var vi idag ute i skogen och plockade lite blåbär. Eller lite och lite, hela två liter fick vi ihop jag och Jesper. Kommer nog bli lite blåbärspaj och kanske någon blåbärsmuffins. Något sött och gott blir det nog i alla fall. 
 
 
 
 

Picklad rödlök och gurka

Picklade lite rödlök och gurka ikväll. Så lätt att göra och supergott! Har ni inte testat att pickla rödlök innan så måste ni prova. Den blir söt och god och den starka smaken som lök i vanliga fall har försvinner. 
 
Recept på picklad lök/gurka
 
1dl ättiksprit
2dl socker 
3dl vatten
 
Fyll din burk med tunt skivad rödlök/ gurka.
Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret har smält bort.
Häll på lagen och stäng burken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp
Jag kryddade även rödlöken med lite svartpeppar och gurkan med lite salt. 
 
 

Det tog bara ett år

Ja, det tog bara ett år innan kuddarna till soffan blev klara. Men bättre sent en aldrig som man brukar säga. Och visst blev de rätt bra ändå! Med tanke på att jag inte sytt något på en hel evighet. Mest nöjd är jag med de gröna kuddarna, tycker de blev riktigt bra med de guldiga knapparna. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0