Inspiration inför huset-Vardagsrum

Nu har vi kommit fram till vardagsrummet som är det tredje inlägget om huset och om hur jag tänker att det ska inredas.  Ett vardagsrum ska enligt mig vara mysigt med kuddar och filtar till alla och med massa ljus som man kan tända mörka kvällar.  Och på tal om ljus finns det en kakelugn i vardagsrummet, tyvärr fungerar den inte men kommer vara så fint att sätta in tända ljus i olika höjder. Som en brasa fast av tända ljus. 

Egentligen vet jag inte riktigt hur detta rummet ska inredas. Det är nytapetserat med en vit/beige tapet och mörkt trägolv vilket är skönt för då är det bara möblerna som ska på plats. Ett nytt soffbord står högst upp på listan att fixa, det vi har nu är från när jag fortfarande bodde hemma och är väl runt 8år gammalt nu. Jesper är sugen på att snickra ihop ett eget bord eftersom vi inte hittat något som faller oss i smaken. Som det ser ut nu kommer det bli ett bockbord i litet format. Vet ni förresten att idag är det bara två dagar kvar till flytt!

 

 

Inspiration inför huset-Kök

Nu har vi kommit fram till köket, husets hjärta och det rum där jag kommer spenadera väldigt mycket tid. Köket är nyligen renoverat och går i vitt och blått. Här finns ett stort skaffeti som man kan gå in i. Funderar på att byta ut nuvarande dörr mot en med glasfönser i, skulle bli så fint. Det skullle i och för sig innebära att skafferiet alltid måste vara städat men också att jag kan köpa massa fina burkar att ha mjöl och annat i. Jag tror ni vet precis lika mycket som jag att det kommer bli en med glasfönser. 

En tråg,träslevar och pinnstolar står högt upp på min lista att fynda. Köket är rätt litet och det finns inte mycket plats för ett stort matbord. Därför har vi köpt ett gammalt klaffbord med plats för två.

 

Tidigare inlägg med temat Insperation inför huset.

Badrum


Inspiration inför huset-Badrum

I huset finns det två badrum varav det mindre är kombinerad tvättstuga. Det lilla badrummet kommer vara det första rummet som kommer att renoveras och det är därför detta inlägget kommer handla om det. Tanken är att ha kvar tvättmaskin och torktumlare men att ta bort duschen som finns där idag för att göra plats åt mer förvaring för smutstvätt och annat som kan tänkas behövas i en tvättstuga. Eftersom detta också kommer bli gästtoalett känns det extra viktigt att det ska kännas hemtrevligt och att man lätt ska kunna gömma undan tvätten. 

 

Tycker det är otroligt fint att ha bröstpanel på toaletter och eftersom det inte kommer vara något direkt våtutrymme funderar jag på om vi ska ha det. Däremot är jag osäker på om det ska vara tapet eller målat på väggen ovanför. På golvet lutar det mot att ha en ljus plastmatta. Känns inte som att kakel kommer bli bra mot panelen, eller? Till handfatet vill jag hitta en gammal kommod och ovanför den en stor fin spegel. Till tvättdelen vill jag hitta ett stort gammalt skåp där jag ska kunna ställa in en korgställning för förvaring av tvätt. Ovanför tvättmaskin och torktumlare ska det upp en fin hylla på väggen att ställa fina saker på.

 

RSS 2.0