Fynden från loppisrundan

Äntligen öser regnet ner och åskan mullrar på håll, så skönt med lite svalare väder. När det ändå regnar tycker jag att vi passar på att titta på vad jag fyndade förra veckan när vi var på loppisrunda i Småland.
En fin flätad korg, superbra att plocka äpplen i till hösten
En zinktunna att förvara hönsfoder i och två gammla mjölspadar att sleva upp fodret med. Ett litet zinkbadkar blev det också.
Har inte rikgit bestämt mig för om denna mjölkkannan var det bästa köpet vi gjorde men jag gillar den fruktansvärt mycket i alla fall.
Förutom det som jag visat ovan fyndades det även två kakburkar, två fat och en gammal gjutgärnsgryta som kommer få agera blomsterkruka. 
 
Är du i närheten av Ljungby och känner dig loppis sugen tycker jag att du borde åka till Annas kuriosa. Otroligt mycket och roliga saker att fynda. Kommer nog göra det till en årlig sommartradition att åka dit. 
 
 

Inspiration inför huset -Hall och trappa

Har dragit ut på tiden med att skriva denna delen i "insperation inför huset" serien. Mest för att jag tycker det är svårt att riktigt veta hur jag vill ha det och för att jag har svårt för att hitta bilder som stämmer överrens med det jag är säker på. Men nu gör jag i alla fall ett försök och så får vi se hur likt det riktiga resultatet blir i framtiden.

Till huset finns det tre olika hallar en groventre, en köksingång och fin ingången. Fin ingången är i nuläget inte så fin men förhoppningsvis kommer det någon gång bli ändring på det. Hallen ligger i anslutning till trappan upp till övervåningen, den är i nuläget vit men jag är sugen på att försöka slipa bort det vitmålade och få fram trät under. Förhoppningsvis kommer det gå att få bort tillräckligt mycket färg för att det ska se bra ut.            

                     

Denna bilden visar väldigt bra hur jag vill att resultatet av trappan ska bli. Denna bilden stämmer också väldigt bra överrens med hur finhallen faktiskt ser ut. Trappan svänger åt höger, till vänster kommer man in och till höger finns en dörr som leder in i finrummet.

 

Hallen är lång och smal och från början hade vi tänk låta den fortsätta att vara det. Men sen kom pappa på den smarta iden att bygga en liten gästtoa längst in i hallen. På så sätt slipper vi kombinera gästtoa och tvättstuga och det långsmala utrymmet i hallen kommer fyllla en funktion. Win win helt enkelt och en ide som vi tänker förverkliga. Detta gör dock att hallen kommer bli rätt liten och det kommer inte finnas så stora möjligheter att inreda med mer saker än det allra nödvändigaste som klädhängare och ett skoställ. Men bra kommer det att bli, det är jag säker på. 

 Hade så gärna viljat ha en tamburmajor som denna i hallen men vet inte om det kommer upplevas för trångt att ha en. Hoppas som tusan på att det kommer kunna fungera. 
 

De senaste loppisfynden

Sommarloppisarna har verkligen dragit igång på riktigt nu och jag springer på loppisar nästan varje helg. Tänkte passa på att visa några av mina bästa fynd på senaste tiden. 
Massvis av fönsterlampor. När man flyttar från lägenhet till hus saknar man en hel del lampor till fönsterna. fyndade dessa 5 lampor för 20kr/st! Bra pris och det bästa är att om man tröttnar på någon så är det bara att lämna in den till en loppis igen och fynda en ny lampa. 
Gillar denna lite extra, tycker den är så fin med den svarta marmorn.
Massvis med kökshandukar. Var på en loppis där jag fyndade en hel hög av sånna här fina gamla kökshandukar för bara 5kt/st. Säljs de på auktion är styckpriset mycket högre än så, defenitivt ett bra fynd och så fina med de broderade initialerna. 
En fin gammal tavla och en söt liten ram. Ska försöka fynda fler tavlor att klä väggarna med. Tycker att det är så kalt på flera väggar här i huset just nu. Dessutom kan man fynda tavlor för riktigt bra priser på loppis, av någon anledning är det väldigt få som kollar bland konsten på loppisar. Dessa fyndade jag för 10kr/st
Sparar mina bästa fynd till sist. Dessa två plåtburkar som jag fyndade för 10kr/st!! Helt galet bra pris fakriskt. Älskar att gå på loppisar som anordnas av föreningar där personerna som säljer inte riktigt har koll på vad sakerna faktiskt är värda. På en vanlig loppis/second hand butik hade burken med blommor kostat över 100 lappen. 
 
Är så nöjd med mina fynd hittills i sommar och hoppas på att få fynda ännu mer innan sommaren är slut. På torsdag ska vi åka på en loppisrunda till de smålänska skogarna. Hoppas på att kunna göra massor av bra fynd där. Helst ett nytt matsalsbord med stolar då det vi har är riktigt risigt.

RSS 2.0