Syrensaft

 
Har ni någonsin smakat på syrensaft? Det hade inte jag gjort innan jag provade att göra min egna nu i veckan. Det var väldigt enkelt och jag skulle nog beskriva smaken som någon blandning av rabarber och flädersaft. Otroligt lätt var det i alla fall och jag tänkte bjussa på ett litet recept. 
 
För två liter saft 
2 liter vatten
ca 50 klasar syrener (jag hade 30st i min men skulle nog rekomendera att ha i fler om man vill ha finare rosa färg)
3 citroner
1,5kg socker
45g citronsyra
 
Plocka blomklasarna och sjölj dem under kranen. Lägg klasarna i en hink. 
Dela Citronerna i skivor och lägg i med blomklasarna. 
Koka ihop vatten, socker och citronsyra.
Häll vattnet över blomklasarna och citronerna. 
Förslut med lock eller plastfolie och låt stå i tre dagar.
Rör om imellanåt. 
Efter tre dagar, sila saften och tappa upp den i fina glasflaskor.
 
Som jag sa, otroligt enkelt att göra och så kul att kunna bjuda på sin egna saft till fikan i sommar! Lycka till!
 

Operation Kirskål

I kväll började vi med ett projekt som jag kallar operation kirskål. Vi har flera ställen i trädgården där det växer kirskål och vad jag har läst är det viktigt att få bort de så fort som möjligt eftersom de verkar kunna sprida sig väldigt fort. Vi har börjat med att trimma ner det som kommit upp och på torsdag när vi är lediga ska jag försöka komma igång med att lägga över tidningar och markduk. Det blir ett himlans projekt men förhoppningsvis är all kål borta vär vi lyfter på duk och tidningar om något år. 
Vad jag har läst så ska detta vara det mest effektiva sättet att få bort kirskål på. Sitter ni inne på andra kunskaper så får ni mer än gärna lämna en kommentar och berätta om hur ni gör.

Trädgårdsland och plantering

Nu har vi bott i huset i två månader och vi trivs verkligen som fisken i vattnet! Eller bör man kanske säga som kon i kohagen när man bor på landet? Vi har i alla fall kommit i ordning riktigt bra här hemma och har massa roliga idéer och projekt för huset och trädgården. Hittills har jag hunnit gräva mig ett trädgårdsland och byggt upp två stora odlingsbäddar av sten som låg i en hög på tomten när vi flyttade in. Hoppas verkligen på att det växer och kommer upp något också!
Nu har förresten alla våra fruktträd börjat att blomma! Orkar knappt vänta tills det blir frukt på dem!

RSS 2.0