Egengjort te

Jag älskar att dricka te och dricker ofta citron och ingefärs te och sedan i våras även te med mynta och citron. Tycker båda dessa teerna är fruktansvärt goda och friska. Detta fick mig att börja fundera på om det finns fler växter man kan göra te av. Började kolla runt lite och oj vad mycket olika växter man kunde torka och använda!
Hittills har jag provat med att torka fläder, lavendel, smultronblad och svartvinbärsblad. När jag har kokat en kopp te har jag tagit en nypa av smultron och vinbärsbladen och en nypa av antingen flädern eller lavendeln. Tycker detta blev riktigt lyckat och har redan börjat torka mer av både lavendel och svartvinbärsbladen. 
Har ni gjort eget te någon gång och vad har ni i så fall använt för växter?
 
 

De senaste veckorna genom instagrambilder

Jag har varit lite dålig på att uppdatera nu på semestern så jag tänkte ta igen lite nu och uppdatera er om vad som hänt de senaste veckorna. 
Jag och mamma åkte och plockade massor av jordgubbar som det har både torkats, bakats och 
fryst in av. 
Vi har varit på inflyttnings fest i Halmstad för min kompis som köpt hus med sin kille. De hade fixat med massa roliga lekar. 
Jag har träffat kompisar som jag tyvärr inte träffar lika ofta längre. De skulle komma hit på fika men blev kvar så fikan gick över till pizzakväll. 
Självklart har vi passat på att vara ute med båten lite också. 
Och självklart gosat lite med mamma och pappas katt Tarzan också. Han är så go och mysig
Det har varit Wheels and Wings i Falkenberg så självklart begav jag mig till banan för att kika. Egentligen inte så mycket på bilarna utan mer på marknaden. Köpte sex gamla glas med blommor på och en gamal plåtburk.
Till sist har vi varit på dagstur till Köpenhamn. Har aldrig varit där innan men kan klart tänka mig att åka dit igen. 
 

Bättre väder och snart semester

Åh vilket härligt väder som har kommit till Falkenberg! Inte för att det är någon direkt sommarvärme men det regnar och blåser i alla fall inte och det är enligt mig det viktigaste. På fredag går jag på två veckors semester vilket känns väldigt välbehövligt. Har planerat att gå på felrtalet loppisar och att fynda massa roliga saker, kanske att jag sätter mig och försöker sy klart ett av alla mina pågående projekt också. Dock är nog sanorlikheten att jag börjar på ett nytt mycket större. 
 

RSS 2.0