Loppisfynd och liljekonvalj

I helgen var jag på loppis och fyndade en hel del saker, bland annat denna superfina stora oljelampan för bara 30kr.
Tyvärr saknar den olja för tillfället men förhoppningsvis blir det ändring på det snart. Just nu står den på soffbordet brevid en bukett med liljekonvalj som luktar underbart gott! 
 
 

Helgen

 
Älskar att det äntligen kommit lite sommar värme!
I fredags efter jobbet hängde vi på altanen med alla växter och åt grillad fisk.
När det blev mörkt tände vi ljus, tog ut filtar och kollade på ett avsnitt av OC. Älskar att vår altan är vårt vardagsrum under sommaren!
Igår började dagen med loppis och senare på eftermiddagen blev det en båttur med fika på havet. 
Idag är det morsdag och vi kommer flänga runt på olika kalas mest hela dagen. Glad morsdag allihopa!

Älskade Bob

Det har varit tyst här i drygt en och en halv vecka. Anledningen är att vår älskade lilla Bob plötsligt gått bort. Det har varit otroligt jobbiga dagar med mycket tårar och frustration. Jag har fortfarande svårt att förstå att han faktiskt är borta och vissa stunder glömmer jag bort det helt och tror att han bara är ute och busar. Det känns inte rättvist att en så fantasktisk och unik katt kanappt fick bli tre år. Men samtidigt, vem hittar en katt på 6veckor övergiven i skogen och lever lyckliga i alla sina dagar? Den sagan är alldeles för bra för att vara sann. Älskade Bob vi saknar dig något fruktansvärt 
 

Betonglykta

Det finns både possitiva och negativa delar med att bo med en betongarbetare. Det negativa är att han aldrig blir riktigt ren vilket har resulterat i att våra vita lakan inte längre är vita. Det possitiva väger dock upp det negativa. Man kan nämligen få saker i betong gjorda på bestälning. Det jag fått sen innan är en bordsskiva, en jul bock och en tass. Det senaste är lyktor av betong. Allt som behövdes var lyktor för 5kr/st på loppis och något att hänga upp plattorna med. 
Tycker de blev riktigt fina! Just nu ser det dock lite tommt ut men till sommaren är tanken att det ska växa luktärter och physalis runt om.

En sjömansklänning

Igår var jag hemma hos mina föräldrar för att se om jag kunde leta reda på min mammas vita plisserade kjol som hon hade på sig när hon konfimerades. Ni vet sånna som är så moderna nu. Tycker de är så fina med en vanlig enkel tshirt i någon fin färg. Tyvärr var den någon centimeter för liten för att jag skulle kunna få på mig den. Men istället letade jag reda på denna klänningen. Tycker att den är så fin och har tidigare funderat på att ta med den hem för att försöka laga de små hålen i sömmarna och sy upp den i knä längd. 
Klänningen är från början min gammelmormors som hon sytt och burit en gång i tiden. Tycker den stora kragen är så fin! Klänningens riktiga färg stämmer dock mer överrens med den undre bilden. Tror den kommer bli riktigt fin att ha till sommaren.
 
 

Loppisfynd

De som inte går på loppis har inte en aning om vad de går miste om! Idag pysslade jag ihop denna brickan till soffbordet och allt är fyndat på loppis.
Brickan fyndade jag förra helgen för bara 40kr, ljusstakarna fyndade mamma åt mig igår och vasen är ett fynd sen några år tillbaka. Totalt skulle jag kunna säga att allt har allt kostat ca 100kr. Det är vad jag kallar bra fynd! Snyggt, enkelt och billigt! 
 

Blondie

Så härligt att verkligen vara helt blond igen! Var ett tag sedan jag la i slingor vilket resulterade i en rätt ful utväxt då min naturliga hårfärg är mörk blond. Men nu känns håret fint och bra igen. Skönt!
 

Pelargoner

Finns det någon finare blomma än pelargon? Tror inte det va? Min favorit är den klassiska mårbacka pelargonen, dels för att det är en klassiker men också för att den har en så härligt rosa färg! En annan härlig sak med pelargoner är ju att de luktar så fruktansvärt gott! Specielt denna som jag fått som skott av mamma. Ska jag vara helt ärlig minns jag inte vad den heter mer än något med doktor.
Skott från en pelargon kan du lätt ta på våren när du väcker liv i dina pelagoner efter vintervilan. Sätt skottet i en vas med vatten och låt den stå fram till skottet bildat rötter. Plantera sedan ner skottet i en kruka med pelargonjord och låt växa! 
Detta är mina pelagoner just nu men förhoppningsvis kommer de bli lika fina om inte finare än förra sommaren! 
#Växtkärlek

Chloé eau de Toilette

Älskar denna parfymen! Den har en doft av blommor och luktar lagom sött och det bästa är att den håller hela dagen. Har otåligt väntat på en avy om att den finns att hämta på posten och idag så kom den äntligen! Detta kommer helt klart bli en parfym jag kommer använda många år framöver. 

Mina små plantor

För tillfället är fönsterkarmarna i lägenheten fyllda av små plantor som väntar på att få planteras ut i krukor. 
Nytt för i år är Physalis, se så fint den har tagit sig hittills! Är riktigt peppad på att se den fortsätta växa och håller tummarna för att den kommer att trivas även när den kommer ut på altanen. 
Andra plantor jag planterat är tomat, paprika och cilli som alla är superlätta plantor att odla.
Om ni är sugna på att odla något själva tycker jag ni borde testa på att odla tomat. Det är superenkelt, de luktar gott och vem gillar inte att plocka helt färska och solvarma tomater till maten? Dessutom kan man odla dem både inne på fönsterkarmen, balkongen, altanen eller i växthuset. Helt enkelt en växt för alla! Glöm bara inte att vattna riktigt ordentligt de varma sommardagarna. 
Tomatplantor finns att köpa på varje blomsterhandel. Denna fick Jesper i present när han fyllde år. 
 
#växtkärlek
 
 
 
 

RSS 2.0