Äppletsdag - Äppelpaj

Som många av er säkert redan vet är det äpplets dag idag och vad passar då inte bättre än en god klassisk äppelpaj? Denna blev lite extra god med flingsalt. 
 
 
Recept
 
fyllning
Ca 800g äpplen
1tsk kanel
2tsk socker
1krm flingsalt 
 
Smuldeg
125g kallt smör 
2dl vetemjöl
1dl havregryn
1 1/2dl socker 
1 1/2 tsk flingsalt
 
Sätt ugen på 225°C
Skala kärna ur och skiva äpplerna i lagom bitar.
Blanda med socker kanel och salt.
Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa.
Blanda i socker och flingsalt.
Lägg äpplerna i en form och strö över smuldegen.
Grädda i ugen i 20-25 min.
 
 
 
 

När pysslet är klart

Nu är pyssel projektet som jag smygvisade lite av för ett tag sedan klart. Det var alltså bilder till ett gamalt fänster som jag stod och skrev ut. Tycker det blev så himla bra och tycker bilderna blev väldigt bra tillsammans. Nu hänger den på väggen precis innan man kommer in i vardagsrummet och lär antagligen hänga där ett tag. 
 
 

Patriks Prylar

Förra helgen åkte jag, mamma, pappa och Jesper till patriks prylar som ligger en bit utanför Halmstad. Om ni inte varit där så åk! Detta var första gången jag var där och det var verkligen en supermysig och rolig butik. Vi fick med oss en del hem eftersom de va halva priset på nästan allt i butiken. En av sakerna vi fick med oss var detta bokstödet som ni ser på bilden. Roligt och lite udda. Vi köpte även med oss en ny hatthylla till hallen men känner jag oss rätt så kommer det ta ett tag innan den kommer upp. Vill hitta ett fint litet bord innan jag skruvar upp den. 
 
 
 

RSS 2.0