Trasmattor

Idag har jag varit och hjälpt till att trä en stor väv i mormor och morfars källare så att jag och mamma ska kunna väva våra egna trasmattor. Enda sedan i sommras har jag letat efter tyger på alla loppisar jag varit på så kommer blir riktigt kul att snart få börja väva sin egna matta. Om det bli några mönster eller inte det vet jag inte än, har inte en aning om hur svårt det är att göra mönster så vi får helt enkelt se hur det blir. 
Matorna på bilden är två av de trasmattorna som jag har hemma. Båda är gjorda av gamla släktingar från mormor och morfar.

Äppelkvistar

 
 Tycker det är så himla skönt att det börjat bli ljusare och även lite varmare ute! Längtar till alla träden börjar blomma och det blir sådär härligt grönt öveallt. Dock har jag inte riktigt tålamodet på att vänta så därför har jag varit hemma hos mamma och pappa och knyckt några grenar från deras äppelträd. 
 
 
Just dessa står i en stor gamal höganäs kruka som vi budat hem på auktion.
 
 
 
 

Ljusstakar och levande ljus

Tycker det är otroligt fint och mysigt med levade ljus och har fullt av ljustakar som tänds på kvällarna här hemma. För någon helg sedan hittade jag dessa två ljusstalkar när det var halva priset på en loppis i stan. Klockrent fynd om ni frågar mig! Funderade först på om jag skulle putsa upp dem för att bli av med det gröna stearinet men efter att funderat lite tror jag nog att jag ska låta dem vara som de är. 
 
 
 

Litchi

För bara någon vecka sedan hade jag inte en aning om vad en Litchi ens var för något. Men så visade min kompis Kajsa mig och guuuud vad goda de är! Det är en liten frukt med brunrött skal som man skalar och som har ett vitt fruktkött som är så sött och gott. Om ni inte har testat tycker jag att ni borde göra det. Finns att hitta på fruktavdelningen i mataffärerna. 
 
 

Lyxfrukost och Nyhetsmorgon

Det bästa med att det är helg är att man kan sitta i lugn och ro och äta sin frukost framför nyhetsmorgon. Idag lyxade jag till det lite extra och cyklade ner till stålboms konditiori och köpte frallor. Så gott! 
Nu ska vi iväg och titta på ny kyl och frys. Vår kyl vill inte fungera som den ska och just nu har vi mer en och en halv frys istället för en av varje. 
 
 

RSS 2.0