Midsommar

Hoppas ni alla hade en riktigt bra midsommar igår! Själv spenaderade jag midsommar på Tjörn med några vänner i en lägenhet vi hyrt. 
Tanken var att vi skulle ha picknink på ett ställe som på bilden ovan. Men istället regnade och blåste det som det i och för sig alltid gör på midsommar vilket gjorde att vi fick sitta inne i stället. 
Tyckte dock att utsikten på berget var fantastiskt vilket krävde en selfie. Även fast det inte riktigt blev som vi tänkt oss blev allt riktigt bra ändå, mat på balkongen och spel och jordgubbar innomhus och självklart ett riktigt bra sällskap. 
Den obligatoriska kransen. Den mest klassiska kransen jag haft på flera år faktiskt. Köper aldrig blommor utan plockar i mamma och pappas trädgård vilket gör att man får ta det som hunnit slå ut. I år hade de tur med blåklinten och prästkrage plockade jag hos mormor och morfar. 
 

Såsskål eller vas?

Här ser ni ett av mina senaste loppis fynd, en gammal såsskål från rörstrand. Tyvärr lite för sliten för att användas till vad den är till för, men den passar precis lika bara att använda som vas om ni frågar mig! Tycker det är sånt här som är kul med loppis, man kan köpa en sak som inte längre duger till vad den är till för och använda det till något helt nytt! Allt som krävs är lite insperation och fantasi. 

Nya sängbord

Så äntligen hittade vi två fina sängbord som vi budade hem på auktion idag! Vi har länge letat efter sängbord som dessa men har inte hittat några som passat oss. Men så äntligen hittade vi dessa, ett gråblått och ett gult. 
Som det ser ut nu är det tänkt att de ska ha kvar de färgrna som de har. Kanske målar vi om dem någon gång i framtiden men det får vi se då. 
Ska jag vara ärlig var jag inte skeptisk till den gula färgen på detta bordet till en början. Men när det väl kom på plats blev det faktiskt riktigt bra!
Nu saknas det bara två sänglampor och lite saker på väggen och sen är sovrummet så gott som klart skulle jag tro. 

Sy en tygväska

En tygväska är både lätt, roligt och billig att sy. Ett smart tips är att leta efter tyger på loppis eller i second hand butiker. 
Denna påsen har jag sytt av två gamla handukar för några år sedan. Du klipper helt enklet av två remsor av vardera handuk och syr dem som handtag. Sen syr du lätt ihop handukarna med varran och på men handtagen och så är den klar! Superenkel! Hade jag sytt den idag hade jag dock gjort den av tre handukar. En för handtagen och två för själva påsen. På så sätt hade den kunnat få lite längre handtag vilket jag gillar!
Detta är den påsen som jag för tillfället använder mest. Den är sydd av ett gammalt lakan med en fin spetskant.
Många äldre lakan har bokstäver inbroderade vilket gör att tygpåsen lätt blir personlig. På min är bokstäverna AJ inbroderade vilket egentligen är lite synd, hade ju egentligen viljat ha SK men man kan inte få allt här i livet. 
 
 

Bikinis

 
Har varit på jakt efter en ny bikini ett tag nu utan att ha hittat någon som jag gillar. Därför blev jag riktigt glad när jag i helgen gick in på Lindex och upptäckte att de hade flera fina. Dessa två fick jag med mig hem 
Gillar verkligen denna eftersom den inte har det vanliga bikinimaterialet
 
 

RSS 2.0