Tidiga födelsedagspresenter till mig själv

I mitten av nästa vecka fyller jag år vilket betyder att jag de senaste veckorna har haft en bra anledning till att köpa roliga saker till mig själv. 
 
Ett par skor i märket Superga, en klocka och ett par solglasögon är det som har inandlats. Solglasögonen hann jag köpa innan vi hoppade på planet mot Prag. 
En klocka med läderband har jag funderat på i ca två år nu så tyckte det vara på tiden att jag unnade mig en sån. Dessutom så är det så himla fint med fyrkantiga klockor, kul att varriera med istället för att bara ha de vanliga runda alltid. 
Hur brukar ni göra? Köper ni också presenter till er själva?

Fyra dagar i Prag

Efter fyra dagar i Prag kan jag inget annat säga än att det är en fantastiskt fin stad! Otroligt fina byggnader i hela staden och otroligt mysig. Vi tar och tittar på några bilder. 
Så här såg det ut på inprincip varje gata om man lyfte blicken. Fint!
Ovan ser ni katedralen, hotellet vi bodde på låg precis bakom. Är det bara jag eller är det fler som blir rädda för gammla byggnader som denna? 
Ingången till hotellet. Så mysigt hotell och otroligt fin uteplats där vi satt och åt frukost varje dag. 
Den kända atrologiska klockan. Har dock inte en aning om hur man läser den men man ska kunna läsa av en hel drös med saker bla. solen och månens position. 
 
Det bästa med Prag är nog ändå att man bara genom att gå över en bro kan komma till flera mysiga parker där man kan sitta och hänga om det är så att man vill komma ifrån allt folk i centrum. 

Äntligen nya datorer!

Igår tog vi äntligen tag i att åka och köpa nya datorer! Har längtat efter en ny dator ett bra tag nu då min gamla har hela sju år på nacken. Denna gången blev det en Macbook Pro och jag kan inte säga annat än att jag är sjukt nöjd. Passade även på att köpa en magic mouse som kommer vara perfekt när jag ska redigera och fixa med bilder. 
 
 

Naturligt färgade ägg

 
 
I söndags provade jag på att blåsa ut ägg och färga dem på ett naturligt sätt. Har aldrig testat att göra detta innan men tyckte det var en rolig sak att testa. Lite trixigt men tyckte resultatet blev riktigt fint!
 
Detta är det jag provade att färga med. Kaffesump, svart te, rödbeta och cayennepeppar. 
Jag använde redskapnen på bilden ovan för att blåsa ur äggen. Kan verkligen rekomendera att använda vertyg som är gjorda för just detta för att slippa blåsa ur äggen för hand. Glöm förrsten inte att ta vara på innehållet i äggen! Det är onödigt att slänga något som man kan använda! Gör en god kaka eller varför inte en god omelett? 
 
När äggen är urblåsta och odentligt rengjorda är det dax för färgningen. Det finns säkert massa olika sätt att göra detta på men jag valde att koka upp råvarorna med vatten och lite vitvinsvinäger. Vitvinsvinägern ska hjälpa färgen att sätta sig lättare på ägget. Lägg sedan ner ägget i vattnet och låt det ligga och puttra med till det fått önskad färg.
Beroende på vad du kokar ägget med kan det behöva ligga i olika lång tid. Cayennepepparn gav inget lyckat resultat för mig då jag antagligen hade i för lite. Istället fick det bli fler kaffe och te ägg!
Detta blev resultatet. De två översta är färgade av te, de två understa av kaffe och ägget till höger av rödbeta. 
 

RSS 2.0